Thaise geroerbakte groenten

Thaise geroerbakte groenten

Smulweb imageSmulweb

Met deze Thaise geroerbakte groenten haal je de sfeer van de straattentjes uit Bangkok naar je eigen tuin. Met sperziebonen, asperges, bleekselderij en wortel in een smaakvolle roerbaksaus. En ook nog eens zo op tafel.

25 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Thaise geroerbakte groenten op tafel.

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook of stoom ze vervolgens beetgaar (ze moeten nog stevig zijn en mogen niet slap worden).
  2. Snipper de ui, knoflook en peper.
  3. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken van enkele centimeters. Houd de aspergepunten apart.
  4. Was de bleekselderij en snijd ze in dunne plakjes.
  5. Maak de wortel(s) schoon en snijd deze julienne.
  6. Maak de paprika schoon en snijd deze in repen.
  7. Meng de ingrediënten van de roerbaksaus.
  8. Doe de olie in een wokpan of koekenpan en draai het vuur hoog.
  9. Bak eerst de ui gedurende 1 minuut.
  10. Voeg peper en knoflook toe en bak 1 minuut.
  11. Voeg de bleekselderij, de asperges (met uitzondering van de punten) en de roerbaksaus toe, doe een deksel op de pan en bak 1 minuut.
  12. Voeg de aspergepunten toe en bak 1 minuut (met gesloten deksel).
  13. Voeg de paprika en de wortel toe en bak gedurende 3-4 minuten (met gesloten deksel).
  14. Voeg de sperziebonen toe en verwarm deze in het mengsel. Roer regelmatig om om aanbranden te voorkomen.
  15. Als het mengsel te droog wordt, voeg dan een paar eetlepels water toe.
  16. De groenten moeten beetgaar zijn (bijna knapperig) als je ze serveert.
eet smakelijk