Romige zuurkoolsoep met wodka en worstjes

Romige zuurkoolsoep met wodka en worstjes

Smulweb imageSmulweb

Een winterse soep met zuurkool, diverse kruiden en wodka. Naast de soep smaakt het lekker om te dippen met brood. Eenmaal geproefd ben je verliefd op deze soep!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 bifi worstjes

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige zuurkoolsoep met wodka en worstjes op tafel.

  1. Verwarm de boter en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Voeg de zuurkool toe en fruit even mee.
  3. Blus af met de wodka (liefst echt Poolse) en de bouillon.
  4. Voeg de laurierblaadjes en komijnzaadjes toe en laat een half uur zachtjes koken.
  5. Pureer de soep met een blender of staafmixer.
  6. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg creme fraiche, beide soorten worst en de achtergehouden zuurkool toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  7. Roer als laatste de dille door de soep en maak eventueel op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de soep direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep