- 1 g Koolraap
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kippakketje met koolraap en sinaasappel op tafel.
- Snijd een stuk van de schil van de sinaasappel (8x4 cm) en snijd dit in zeer smalle reepjes (julienne) en zonder het wit (bitter).
- Pers 1 1/2 sinaasappel uit. Rasp een stukje gember.
- Snij de koolraap in plakken van ongeveer een centimeter, schil deze en maak er met een schaaf dunne plakjes van. Snijd de paprika in stukjes.
- Leg ruime vellen folie neer om in te pakken. Doe het sap in een pannetje met de schil en gember en laat het even opkoken. Snijd van de andere halve sinaasappel de partjes los en doe dit ook in het pannetje.
- Strooi peper en zout op de kipfilets.
- Leg de folie op het aanrecht en leg daar een deel van de koolraap op en verdeel de paprikablokjes hierover. Hierbovenop de kipfilet en bestrooi dit met rode paprikapoeder. Schep met een lepel de sap met de schilletjes en partjes hierover.
- Vouw de folie dicht en leg dit in een ovenschaal of op een bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 200°C en laat de kipfilets in de folie in 45 minuten gaar worden in de oven.