Pompoenpastei met boterzacht draadjesvlees

Pompoenpastei met boterzacht draadjesvlees

Smulweb imageSmulweb

De pompoenpastei met boterzacht draadjesvlees is een smaakvolle combinatie. Het vlees wordt gegaard met ui, kruiden, bouillon en pompoen. Met bladerdeeg maak je er een echte taart van en bak je ‘m krokant en goudbruin in de oven.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pompoenpastei met boterzacht draadjesvlees op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui en kruiden toe en bak 1 minuut mee. Schep de bloem erdoor.
  2. Los het bouillonblokje op in 5 dl heet water en schenk bij het vlees. Roer goed, zodat een gebonden saus ontstaat. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat het vlees op laag vuur in 2 uur met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe aan het vlees en warm ze 1 minuut mee. Doe het gerecht over in een kom en laat een uur afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor tot 180°C. Rol 6 plakjes bladerdeeg uit tot een grote deeglap en bekleed hiermee de springvorm. Snijd eventueel overtollig deeg eraf. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en leg er aluminiumfolie overheen. Vul met gedroogde bonen en bak de bodem 15 minuten voor in de oven. Verwijder bonen en folie.
  5. Schep de saus in de vorm. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde plak en dek hiermee de pastei af. Druk het deeg aan de randen goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Maak kleine gaatjes in het deeg waaruit de stoom kan ontsnappen.
  6. Bak de pastei 45 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje