Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Citroen-yoghurttaartje met appel op tafel.
- Vet de springvorm (26 cm doorsnede) in en bestuif met bloem.
- Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Rits de appels met een vork of mesje in. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht 150 graden).
- Mix zachte boter, suiker, citroenrasp en een mespunt zout tot een romig geheel. Roer de eieren er één voor één doorheen.
- Klop afwisselend bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Voeg de yoghurt en de rest van het citroensap toe.
- Verdeel het deeg in de springvorm. Druk de appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg. Bestrooi met (riet)suiker.
- Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
- Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.