Citroen-yoghurttaartje met appel

Citroen-yoghurttaartje met appel

Smulweb imageSmulweb

Een frisse taart gemaakt van citroenyoghurt en heerlijke appelstukjes. De krokante bodem is gevuld met een lichte mix van bloem, bakpoeder, ei, suiker, zachte boter en yoghurt. Serveer met een laagje poedersuiker!

60 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Citroen-yoghurttaartje met appel op tafel.

  1. Vet de springvorm (26 cm doorsnede) in en bestuif met bloem.
  2. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Rits de appels met een vork of mesje in. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuring te voorkomen.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht 150 graden).
  4. Mix zachte boter, suiker, citroenrasp en een mespunt zout tot een romig geheel. Roer de eieren er één voor één doorheen.
  5. Klop afwisselend bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Voeg de yoghurt en de rest van het citroensap toe.
  6. Verdeel het deeg in de springvorm. Druk de appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg. Bestrooi met (riet)suiker.
  7. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
  8. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel