- 600 g Heilbot
- 1 Bussel Gele Raapjes
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde cassolette van kabeljauwloin en heilbotfilet m op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de aardappels tot ze bijtgaar zijn in zout water en snijd er plakjes van. Leg deze trapsgewijs op elkaar op een met boter ingevet bakblik.
- Schil de boterrapen en kook ze tot ze gaar zijn. Portioneer ondertussen de vis in 6 gelijke hoeveelheden en verdeel de heilbot en kabeljauw evenredig over 6 ovenvaste schaaltjes. Kruid de vis met zout en peper.
- Maak een mengsel van de kreeftensoep (tenzij u zin heeft om deze zelf te bereiden, kunt u hiervoor een kreeftensoep uit blik gebruiken), de room en het bier. Giet dit in gelijke porties over de vis.
- Zet de schaaltjes in de oven en stoof de vis ca. 10 minuten tot hij gaar is.
- Bestrooi nu de schaaltjes met de geraspte kaas en plaats ze onder de salamander of ovengrill, samen met de schijfjes aardappel die u ook bestrooid met kaas. Gratineer tot een dun korstje ontstaat.
- Giet de boterrapen af, haal ze even door wat gesmolten boter. Serveer de vis met de aardappels en boterrapen. Klaar!