Gegratineerde cassolette van kabeljauwloin en heilbotfilet m

Gegratineerde cassolette van kabeljauwloin en heilbotfilet m

Smulweb imageSmulweb

Deze gegratineerde cassolette van kabeljauwloin en heilbotfilet is een feestje voor visliefhebbers. De vis is gekruid met zout en peper en vervolgens overgoten met een mengsel van kreeftensoep, room en bier en gegratineerd met kaas tot een heerlijk krokant laagje. Serveer met boterrapen en aardappels.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Heilbot
  • 1 Bussel Gele Raapjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde cassolette van kabeljauwloin en heilbotfilet m op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de aardappels tot ze bijtgaar zijn in zout water en snijd er plakjes van. Leg deze trapsgewijs op elkaar op een met boter ingevet bakblik.
  2. Schil de boterrapen en kook ze tot ze gaar zijn. Portioneer ondertussen de vis in 6 gelijke hoeveelheden en verdeel de heilbot en kabeljauw evenredig over 6 ovenvaste schaaltjes. Kruid de vis met zout en peper.
  3. Maak een mengsel van de kreeftensoep (tenzij u zin heeft om deze zelf te bereiden, kunt u hiervoor een kreeftensoep uit blik gebruiken), de room en het bier. Giet dit in gelijke porties over de vis.
  4. Zet de schaaltjes in de oven en stoof de vis ca. 10 minuten tot hij gaar is.
  5. Bestrooi nu de schaaltjes met de geraspte kaas en plaats ze onder de salamander of ovengrill, samen met de schijfjes aardappel die u ook bestrooid met kaas. Gratineer tot een dun korstje ontstaat.
  6. Giet de boterrapen af, haal ze even door wat gesmolten boter. Serveer de vis met de aardappels en boterrapen. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade