Luchtige citroen-kweeappel taart

Luchtige citroen-kweeappel taart

Smulweb imageSmulweb

Een luchtige citroen-kweeappel taart die je absoluut geproefd moet hebben! De frisse citroensmaak en aromatische kweeappel smelten op je tong en maken dit de perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Met dit recept maak je de taart stap voor stap. Bakken maar!

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Luchtige citroen-kweeappel taart op tafel.

  1. Smelt 50 g boter en klop dit samen met de roomkaas en de melk tot een glad mengsel. Klop de eiwitten in een aparte kom, samen met een snufje zout half stijf. Voeg vervolgens al kloppend de suiker toe, en klop door tot het geheel stijf is.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed vervolgens de buitenkant goed met aluminiumfolie, zodat deze waterdicht wordt.
  3. Klop de eierdooiers samen met het sap en de rasp van 1 citroen, de maizena, de bloem en het roomkaas/boter/melk mengsel tot dit een geheel wordt. Schep er vervolgens ongeveer een derde van het eiwit door. Schep daarna de rest ook door het mengsel heen.
  4. Doe het gehele mengsel in de vorm en zet deze vorm in een braadslee. Vul de braadslee vervolgens met zoveel kokend water totdat dit halverwege de bakvorm komt.
  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 165 graden Celsius en schuif de braadslee met bakvorm in de oven. Bak de taart in ongeveer 70 minuten gaar.
  6. Neem vervolgens de taartvorm uit de braadslede en oven, en laat deze ongeveer 30 minuten afkoelen op het aanrecht. Daarna moet de taart nog ongeveer een uur in de koelkast verder afkoelen en opstijven.
  7. Schil ondertussen de kweeappels en verwijder het klokhuis. Snijd het dan in dunne plakjes en doe ze in een pan met de maple syrup, de rest van het citroen sap en de rasp en de rest van de boter. Stoof het geheel in ongeveer 25 minuten gaar op zacht vuur en neem vervolgens de kweeappels uit de pan en laat dit afkoelen. De siroop mag nog ongeveer 10 minuten inkoken.
  8. Verdeel de kweeappels over de taart en schenk de siroop er overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart