Romige pompoensoep

Romige pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze romige pompoensoep is een echte herfstklassieker. Geroosterde pompoen, knoflook en peterselie worden gepureerd met bouillon en koksroom voor een heerlijke en delicaat romige soep. Perfect voor dit seizoen.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige pompoensoep op tafel.

  1. Schil de pompoen en snijd hem in blokjes.
  2. Maak de knoflooktenen schoon, plet ze met een mes en snijd ze fijn. Hak de peterselie fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de pompoen samen met de knoflook op een bakblik. Strooi hierover zeezout en peper en een scheut olijfolie. Hussel alles door elkaar zodat alles een beetje bedekt is met de olijfolie.
  4. Rooster het geheel in de oven in ongeveer 25 minuten.
  5. Pureer de geroosterde pompoen samen met de bouillon met een staafmixer of in een blender.
  6. Verwarm de soep in een pan en voeg een scheut koksroom en de gehakte peterselie toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep