Uiensoep a la les halles

Uiensoep a la les halles

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door deze heerlijke Franse uiensoep. De uien worden boterzacht en licht gekarameliseerd, maar het is de combinatie met de wijn en de bouillon die deze soep zo smaakvol maken. Met goudbruine kaas toost uit de oven maak je het helemaal af.

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 210 g Vloerbrood Wit

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Uiensoep a la les halles op tafel.

  1. Snijd met een mandoline of een vlijmscherp mes de uien in de lengte in flinterdunne plakken. Zet weg.
  2. Laat in een grote, zware steelpan op matig vuur de boter met de olie smelten. Schep er de ui door en leg er het deksel op. Schep af en toe om, voeg de suiker en wat zout en peper toe en laat 25 tot 30 minuten fruiten tot de uien botergaar, goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
  3. Giet er de wijn bij. Draai het vuur hoger en laat 8 tot 10 minuten koken tot de wijn voor de helft is ingekookt. Voeg de bouillon en het laurierblad toe. Draai het vuur matig en laat de soep ca. 45 minuten zonder deksel sudderen tot hij donker van kleur en vol van smaak is. Voeg indien nodig water toe als het vocht te snel verdampt.
  4. Verwarm vlak voor het serveren de oven voor op 200 °C. Schik de sneden brood op een bakplaat en rooster ze onder een keer omdraaien 3 tot 5 minuten per kant in de oven tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Neem ze uit de oven.
  5. Verwijder het laurierblad uit de soep en gooi het weg. Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en zet ze op een bakplaat. Leg een snee toost op elke kom soep en verdeel er de kaas over. Zet 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de randen van de toost goudbruin zijn.
  6. Neem uit de oven en dien onmiddellijk op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep