Courgettesoep met ei en kaas

Courgettesoep met ei en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een hele bijzondere soep, deze courgettesoep met ei en kaas. Door de eieren krijgt de soep een mooie, licht gebonden structuur. De kaas en basilicum maken het helemaal af. Perfect als voorgerecht of als lichte maaltijd.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Courgettesoep met ei en kaas op tafel.

  1. Snijd de courgettes in kleine stukjes en fruit deze in de olijfolie.
  2. Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook.
  3. Laat alles in een gesloten pan zachtjes gaar koken.
  4. Als alles goed gaar is, pureer de massa met een staafmixer tot een glad geheel.
  5. Klop de eieren los en voeg die al roerende toe aan de bouillon.
  6. Voeg de kaas en de fijngehakte basilicum toe aan de bouillon en roer goed door.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Ei Kaas