De beste kipsalade ooit

De beste kipsalade ooit

Smulweb imageSmulweb

Deze kipsalade is om je vingers bij af te likken! De kip wordt een uur lang gebraad in de oven met olijfolie en zeezout. Daarna mengen we het vlees met broodcroutons, rucola, verse munt, tomaat en plakken pancetta. Op smaak gebracht met zout, peper, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Perfect voor de zomer!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke De beste kipsalade ooit op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bestrooi de kip met zeezout en versgemalen zwarte peper en wrijf de kip in met een beetje olijfolie. Leg in een braadslede en braad 1 uur en 30 minuten of tot de kip gaar is. Voeg de laatste 30 minuten van de braadtijd het brood toe.
  3. Neem uit de oven. Trek, als de kip een beetje is afgekoeld, het vlees met je handen of een paar vorken in lange stukken en zet apart.
  4. Bak de plakken pancetta in een beetje olie knapperig.
  5. Schep de kip door de broodcroutons, rucola, munt, tomaat en pancetta. Breng op smaak met zout en peper, besprenkel met een beetje balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kipsalade