- 1500 g Varkensschenkel
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebraden schweinenhaxe in bier (duits - traditioneel) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (160 graden traditioneel). Was de schenkel(s) met water en dep droog met keukenpapier.
- Meng de specerijen, knoflook, peper, zout en karwijzaad goed door elkaar en houd apart.
- Snijd de schenkel(s) in een ruitjespatroon, maar niet te diep door het vet snijden. Wrijf vervolgens in met het specerijenmengsel.
- Verhit een pan met een klont boter en schroei het vlees rondom dicht. Leg het vlees en het braadvocht in een braadslee of ovenschotel.
- Voeg de ui in stukken, bouillon en witbier toe aan de braadslee. Zet de pan in de oven en laat gedurende 2½ uur op 180 graden langzaam braden.
- Geef het vlees de laatste 10 minuten een flinke tik onder de grill zodat het een krokant korstje krijgt.
- Laat het vocht even inkoken of bind met een beetje bloem of Maizena om een heerlijke saus te maken.
- Snijd plakjes van het vlees en serveer. Smakelijk eten!