Gebraden schweinenhaxe in bier (duits - traditioneel)

Gebraden schweinenhaxe in bier (duits - traditioneel)

Smulweb imageSmulweb

Gebraden schweinenhaxe in bier, een heerlijk traditioneel Duits gerecht uit de oven. Ingewreven met knoflook, zout en karwijzaad, overgoten met bouillon en witbier. Langzaam gebraden voor 2,5 uur totdat het vlees zacht en mals is en vervolgens kort onder de grill geplaatst om een krokant korstje te krijgen. Geserveerd met een heerlijke saus om het af te maken.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1500 g Varkensschenkel

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebraden schweinenhaxe in bier (duits - traditioneel) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (160 graden traditioneel). Was de schenkel(s) met water en dep droog met keukenpapier.
  2. Meng de specerijen, knoflook, peper, zout en karwijzaad goed door elkaar en houd apart.
  3. Snijd de schenkel(s) in een ruitjespatroon, maar niet te diep door het vet snijden. Wrijf vervolgens in met het specerijenmengsel.
  4. Verhit een pan met een klont boter en schroei het vlees rondom dicht. Leg het vlees en het braadvocht in een braadslee of ovenschotel.
  5. Voeg de ui in stukken, bouillon en witbier toe aan de braadslee. Zet de pan in de oven en laat gedurende 2½ uur op 180 graden langzaam braden.
  6. Geef het vlees de laatste 10 minuten een flinke tik onder de grill zodat het een krokant korstje krijgt.
  7. Laat het vocht even inkoken of bind met een beetje bloem of Maizena om een heerlijke saus te maken.
  8. Snijd plakjes van het vlees en serveer. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelpuree