Hutspot met klapstuk

Hutspot met klapstuk

Smulweb imageSmulweb

Klapstuk gekookt in water met peper en zout. Hutspot van aardappelen, wortels en uien, gestampt met het kookvocht van het klapstuk. Het gerecht is af te maken met een klontje boter, zout en peper. Met dit gerecht wil jij zeker een grote pan maken.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hutspot met klapstuk op tafel.

  1. Kook het klapstuk in ruim water met peper en zout in circa 3 à 4 uur heel zachtjes gaar.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met een gedeelte van de bouillon van het klapstuk gedurende ongeveer 20 minuten.
  3. Snijd de wortelen en uien in grove stukjes. Voeg dit toe aan de rest van de bouillon met het klapstuk en kook tot het gaar is.
  4. Verwijder het klapstuk uit de bouillon en bewaar het kookvocht.
  5. Stamp de andere ingrediënten met een stamper tot hutspot en voeg het kookvocht toe als het te droog wordt.
  6. Maak af met een klontje boter, zout en peper. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees Hutspot