Heerlijk pittig botermals runder- stoofvleeshachee

Heerlijk pittig botermals runder- stoofvleeshachee

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk pittig botermals runderstoofvleeshachee. Een Hollandse klassieker! Het vlees is mals en de saus lekker zacht, het geheim van het succes is het lang stoven van het vlees, minimaal 3 uur. Serveer met aardappelpuree en rode kool.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Heerlijk pittig botermals runder- stoofvleeshachee op tafel.

  1. Neem de lapjes en smeer ze in met peper, zout, sambal en bloem. Voor de hachee-variant snij je ze in blokjes.
  2. Snij de uien in ringen of snipper ze. Neem de pan, boter en olijfolie erin (verhouding ½ - ½) en bak het vlees rondom bruin. Doe de uien erbij en bak even mee totdat ze glazig zijn.
  3. Voeg de bouillon, het donkere bier en de azijn toe. Breng aan de kook, voeg de kruidnagels en de laurier toe en laat nu 3 uur langzaam stoven (of in een slowcooker).
  4. Voeg op het laatst tomatenpuree toe, proef en breng eventueel op smaak met extra zout en peper. Indien de saus te dun is, bind dan op hoger vuur met wat extra maizena.
  5. Serveer het botermalse stoofvlees of hachee met de heerlijke saus en geniet van deze Hollandse klassieker!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen