Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (british pie)

Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (british pie)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Britse pie gevuld met kipfilet, prei, champignons, wortelen en een romige saus. De taart is bedekt met bladerdeeg wat zorgt voor die unieke krokante korst. Perfect voor een gezellig diner met vrienden en familie in de herfst.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(9)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (british pie) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Kook de kipfilets in een pannetje water zacht, snijd ze in blokjes en laat afkoelen.
  2. Smelt de boter en olijfolie in een hapjespan. Bak prei, knoflook, ui, wortel, champignons en tijm gedurende 12 minuten.
  3. Voeg bloem toe en breng aan de kook in het bakvocht. Blus af met melk en witte wijn. Laat koken tot het mengsel dikker wordt. Voeg indien nodig meer bloem toe en roer goed door.
  4. Voeg kookroom, peper en zout toe. Proef en voeg eventueel meer kruiden toe. Voeg de koude kip toe en meng goed door.
  5. Bekleed een flinke ovenschaal met bladerdeeg, zorg voor een opstaand randje. Schep de vulling erin en verdeel gelijkmatig. Bedek met een laag bladerdeeg en druk goed aan. Bestrijk met het geklutste ei.
  6. Bak de ovenschotel in 25-30 minuten goudbruin en knapperig. Geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart