Super lekkere pittige zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus

Super lekkere pittige zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige zigeunerschnitzel wordt bereid met gegrilde paprikasaus en wordt na het bereiden horizontaal in de pan gelepeld met brood. Ideaal voor als je van een pittige smaak houdt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Super lekkere pittige zigeunerschnitzel schnitzel met paprikasaus op tafel.

  1. Maak de paprika's schoon en snijd ze in vieren. Leg de paprika's met de schil naar boven op een bakblik of in een ovenschaal en zet ze onder een hete grill of in een oven tot de paprika's zwart worden. Doe de paprika's in een plastic zak die je dichtbindt. Als de paprika's wat zijn afgekoeld, kun je de vellen er zo aftrekken. Snijd de paprika's in repen.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Verhit de boter in de koekenpan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit al roerend even mee.
  3. Blus dit af met de wijn. Laat inkoken. Voeg dan de bouillon en de repen gegrilde paprika toe. Maak op smaak met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en suiker. Laat de saus ongeveer 5-10 minuten zachtjes koken. Voeg een scheutje madeira toe aan de saus.
  4. Haal de schnitzels ongeveer 1 uur van tevoren uit de koelkast. Leg ze tussen plastic folie en sla ze met behulp van een ware pan of deegrol goed plat. Kruid de schnitzels met peper en zout en haal ze aan beide zijden door het bloem.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels snel aan beide zijden ongeveer 2 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen