Dorade uit de oven op zijn mediterraans

Dorade uit de oven op zijn mediterraans

Smulweb imageSmulweb

Met deze Dorade uit de oven op zijn mediterraans geniet je van een heerlijk stukje vis uit de oven met een knapperige korst en een frisse tomatensaus. Laat de vis goed marineren voor de beste smaak en serveer met rijst of aardappeltjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 900 g Dorade
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Dorade uit de oven op zijn mediterraans op tafel.

  1. Maak de vis schoon.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf hiermee de vis in, aan beide kanten. Laat dit zo lang mogelijk marineren.
  3. Fruit ondertussen de ui voor de tomatensaus en snijd de tomaten in kleine stukjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Neem een ovenschaal en doe hierin de stukjes tomaat, de ui, olie, rozijnen en kruiden. Meng het goed door elkaar en leg dan de vis erin. Zorg dat die ook goed gemengd is met alle kruiden en uien enz.
  6. Bak de vis eerst 30 minuten met aluminiumfolie erover in de oven en daarna nog ongeveer 15 minuten zonder folie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees