Vruchtentaart zoals bij de (goede) bakker

Vruchtentaart zoals bij de (goede) bakker

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste vruchtentaart als bij de goede bakker. Een knapperige bodem en gevuld met een heerlijke crème patissière en seizoensfruit. Perfecte taart voor een verjaardag of gewoon bij de koffie.

45 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Passie Fruit

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Vruchtentaart zoals bij de (goede) bakker op tafel.

  1. Doe voor het zandeeg alle ingredienten in de keukenrobot en laat kort draaien tot de ingredienten vermengd zijn. Vorm een bol van het deeg en laat een 1/2 uur rusten. (of kneed snel met de hand tot een samenhangend deeg).
  2. Klop de eidooiers flink schuimig met de suiker, eventueel met de mixer, het mengsel moet bleekgeel worden. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed.
  3. Breng de melk apart aan de kook met het vanillestokje. Giet de warme melk in één keer bij het eimengsel, meng goed en doe het geheel vervolgens weer over in de pan. Breng aan de kook en laat 4-5 pruttelen onder constant roeren zodat de crème niet aanbakt. De crème wordt licht dikker.
  4. Doe de crème over in een kom en plaats deze kom in koud water om het geheel snel af te koelen en velvorming te voorkomen.
  5. Rol het deeg uit met een deegroller op een bebloemd oppervlakte, doe het deeg daarna over in een met bakpapier en boter beklede taartvorm. Werk de randen netjes af.
  6. Bak het deeg `blind`: doe een stukje bakpapier op het deeg en leg daarop een goed handvol peulvruchten zodat het deeg niet gaat rijzen. Bak ongeveer 15 minuten op 180 graden. Haal dan het papier en de peulvruchten eraf en laat nog een of twee minuutjes bakken zodat ook de bodem krokant wordt (niet te donker laten kleuren!)
  7. Haal de taart uit de oven en laat een 1/2 uur afkoelen. Rooster de amandelschilfers lichtbruin en doe ze op de taartbodem.
  8. Spreid vervolgens de crème patissière zo regelmatig mogelijk uit en garneer met het gekozen fruit.
  9. Volg de aanwijzingen op het pakje taartina of laat de gelei smelten in een pannetje en giet dit voorzichtig met een eetlepel over het fruit zodat het geheel met een glanslaagje wordt bedekt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Vruchtentaart