Japanse geglaceerde snackballetjes lekker bij de borrel

Japanse geglaceerde snackballetjes lekker bij de borrel

Smulweb imageSmulweb

Ga voor deze Japanse snackballetjes bij de borrel. Meng kalfs-, varkens- en rundergehakt, ei, parmezaan, sjalot, knoflook, zout en peper. Maak balletjes en laat een uur opstijven. Bak ze 20 min, maak het glazuur van sojasaus, rijstwijn en suiker en giet het over de balletjes. Bak nog 10 min en geniet!

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 75 ml Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Japanse geglaceerde snackballetjes lekker bij de borrel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
  2. Meng kalfsgehakt, varkensgehakt, rundergehakt, geklutst ei, parmezaan, paneer, sjalot, knoflook, zout en peper goed door elkaar. Dek het af en laat een uur opstijven in de koelkast.
  3. Rol kleine balletjes van het gehaktmengsel en leg ze met enige afstand op twee bakplaten met bakpapier. Bak ze ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
  4. Maak intussen het glazuur: meng sojasaus, Japanse rijstwijn en suiker in een schaal. Verhit het mengsel al roerend 5 minuten in een steelpan.
  5. Leg de balletjes gespreid in een grote ovenschaal en giet het glazuur eroverheen. Verdeel het goed.
  6. Verhoog de temperatuur van de oven tot 220 graden C en bak de balletjes nog 10 minuten.
  7. Leg de balletjes op keukenpapier of een doek om bij te komen.
  8. Serveer de balletjes en geniet van hun overheerlijke smaak! Let op: de hoeveelheden zijn precies goed en luisteren nauw.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees