- 75 ml Mirin / Rijstwijn
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Japanse geglaceerde snackballetjes lekker bij de borrel op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
- Meng kalfsgehakt, varkensgehakt, rundergehakt, geklutst ei, parmezaan, paneer, sjalot, knoflook, zout en peper goed door elkaar. Dek het af en laat een uur opstijven in de koelkast.
- Rol kleine balletjes van het gehaktmengsel en leg ze met enige afstand op twee bakplaten met bakpapier. Bak ze ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
- Maak intussen het glazuur: meng sojasaus, Japanse rijstwijn en suiker in een schaal. Verhit het mengsel al roerend 5 minuten in een steelpan.
- Leg de balletjes gespreid in een grote ovenschaal en giet het glazuur eroverheen. Verdeel het goed.
- Verhoog de temperatuur van de oven tot 220 graden C en bak de balletjes nog 10 minuten.
- Leg de balletjes op keukenpapier of een doek om bij te komen.
- Serveer de balletjes en geniet van hun overheerlijke smaak! Let op: de hoeveelheden zijn precies goed en luisteren nauw.