Gebraden kip

Gebraden kip

Smulweb imageSmulweb

De geur van deze gebraden kip met citroen, knoflook, tijm en spek doet het water in je mond lopen. Serveer hem met krokant geroosterde aardappelen, gehusseld met rozemarijnnaaldjes en het vet van de kip. Een heerlijke maaltijd voor het hele gezin!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebraden kip op tafel.

  1. Wrijf de kip vanbinnen en vanbuiten royaal in met zout en zwarte peper uit de molen. Doe dit het liefst in de ochtend en leg de kip afgedekt in de koelkast tot je hem wilt bereiden voor het diner.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Snijd de aardappelen in stukken ter grootte van een golfballetje, doe die samen met de citroen en de tenen knoflook in de pan en laat ze 12 minuten koken. Giet ze af, laat ze minstens 1 minuut uitdampen (daardoor worden je aardappelen krokanter) en haal de tenen knoflook en de citroen eruit. Hussel de aardappelen in de warme pan door elkaar zodat ze aan de buitenkant lekker rul en luchtig worden.
  3. Prik de nog hete citroen voorzichtig een stuk of tien keer in met een mes. Haal de kip uit de koelkast, dep hem droog met keukenpapier en wrijf hem helemaal in met olijfolie. Prop de tenen knoflook, de citroen en de tijm in de kip, leg hem in een braadslee en bak hem ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de kip uit de oven en leg hem op een bord. In de braadslee zit nu een laagje kippenvet waarin je de aardappelen met de rozemarijnnaaldjes gaat husselen. Schud de slee heen en weer en maak in het midden ruimte vrij om de kip terug te leggen. Leg nu de ontbijtspek op de kip en zet alles nog 45 minuten terug in de oven.
  5. Als de kip gaar is, verkruimel dan het spek over de aardappelen. Haal daarna de citroen en de knoflook uit de kip. Plet de knoflook fijn en smeer het over de kip. Gooi de citroen en de tijm weg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte