Sinaasappel couscous met aubergine

Sinaasappel couscous met aubergine

Smulweb imageSmulweb

Met dit Midden-Oosters gerecht waan jij je op de souk in Marokko! Gegaarde aubergine op smaak gebracht met kaneel en geserveerd met een frisse sinaasappel couscous en walnoten. Maak het af met een romige yoghurtdressing met koriander.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Sinaasappel couscous met aubergine op tafel.

  1. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
  2. Voeg de aubergine toe. Strooi de kaneel en zout en peper naar smaak toe. Laat dit afgedekt ca. 20 min. stoven.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel en pers 1 helft van de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap, de rasp en 100 ml kokend water door de couscous. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep om en laat afgedekt 5 minuten wellen.
  4. Rooster de gehakte walnoten in een droge koekenpan krokant. Laat ze afkoelen.
  5. Roer de honing en de rest van de olie door de gewelde couscous.
  6. Roer de helft van de koriander door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de aubergine op het bord. Schep de couscous ernaast. Schenk wat van de koriander yoghurt hierover. Bestrooi het gerecht met de walnoten en de rest van de koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Graan Groente Sinaasappel Couscous Aubergine