Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Sinaasappel couscous met aubergine op tafel.
- Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
- Voeg de aubergine toe. Strooi de kaneel en zout en peper naar smaak toe. Laat dit afgedekt ca. 20 min. stoven.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers 1 helft van de sinaasappel uit. Roer het sinaasappelsap, de rasp en 100 ml kokend water door de couscous. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep om en laat afgedekt 5 minuten wellen.
- Rooster de gehakte walnoten in een droge koekenpan krokant. Laat ze afkoelen.
- Roer de honing en de rest van de olie door de gewelde couscous.
- Roer de helft van de koriander door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de aubergine op het bord. Schep de couscous ernaast. Schenk wat van de koriander yoghurt hierover. Bestrooi het gerecht met de walnoten en de rest van de koriander.