Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke knolselderijsoep is perfect voor de koudere dagen. Gevuld met knapperige ontbijtspek en smaakvolle groenten. Laat je verleiden door de fluweelzachte textuur en de romige smaak. Echt de moeite waard!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Knolselderij
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Knolselderijsoep op tafel.

  1. Breng het water aan de kook. Los de bouillonblokjes op.
  2. Snipper de ui. Snij de prei in smalle ringetjes. Snipper het knoflookteentje. Bak de ontbijtspek uit en leg op een keukenpapiertje. Schil de knolselderij en snij deze in blokjes van 1 tot 2 centimeters. Schil de aardappel en snij deze in blokjes van 1 tot 2 centimeters. Hak de selderij fijn.
  3. Verhit de olijfolie in de pan waar je de soep in wilt bereiden. Bak de ui en het knoflookteentje glazig. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak deze even mee, maar laat deze niet kleuren.
  4. Voeg de bouillon en de selderij toe en laat dit geheel ongeveer 15 minuten rustig aan koken. Pureer het geheel met de staafmixer.
  5. Voeg de prei toe en laat deze 5 tot 7 minuten gaar koken. Voeg de kookroom toe en roer goed. Voeg de mosterd, peper en zout naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Knolselderij soep