Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus

Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus

Smulweb imageSmulweb

This kip en garnalen gerecht met amandelsaus is waanzinnig lekker. Pel de garnalen, fruit sjalotten en schalen, voeg gevogeltefond toe. Haal de garnalen en kip door de kipkruiden en bak deze in een pan. Voeg fijn gemalen amandelen en knoflook toe, blus met wijn, voeg fond en crème fraîche toe. Breng op smaak en serveer met rijst, pasta en salade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Kipfilethaasjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus op tafel.

  1. Pel de garnalen en bewaar de schalen. Snijd de garnalen op de rug open en verwijder de zwarte draadjes.
  2. Verwarm in een pannetje de olie en fruit de sjalotten en de schalen van de garnalen zachtjes 5 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de gevogeltefond toe en kook alles zachtjes 10 minuten. Zeef de fond boven een kommetje en druk de schillen goed uit.
  3. Maal de amandelen zo fijn mogelijk.
  4. Bestrooi de kiphaasjes met kipkruiden. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin en in ca. 8 minuten gaar. Bak de garnalen de laatste 3 minuten mee.
  5. Schep alles uit de pan. Voeg de gemalen amandelen en knoflook toe en bak ze al roerend 1 minuut in het bakvet. Voeg de wijn toe en laat deze 1 minuut koken. Voeg de ingekookte fond toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken.
  6. Roer de crème fraîche erdoor en breng de saus nog eenmaal aan de kook. Schep de garnalen en de kip weer in de saus en laat alles goed warm worden. Breng de saus pittig op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de garnalen- en kipschotel met rijst of pasta en een salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte