Speklapjes met honingjus op gestoofde zuurkool

Speklapjes met honingjus op gestoofde zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Malse speklapjes in een honingjus, geserveerd op gestoofde zuurkool met een romige twist. De perfecte combinatie van hartige en zoete smaken. Smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Speklapjes met honingjus op gestoofde zuurkool op tafel.

  1. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de uiringen.
  2. Voeg de zuurkool toe en bak deze 2 minuten mee.
  3. Bestrooi de speklapjes met zout en peper. Giet de room bij de zuurkool en stoof zachtjes 15 minuten.
  4. Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de speklapjes in 10 minuten goudbruin en krokant.
  5. Schep het vlees uit de pan en houd het even warm.
  6. Giet een scheutje water bij het bakvet en voeg de honing en tijm toe.
  7. Roer tot een jus.
  8. Schep een bedje zuurkool op warme borden.
  9. Leg het spek erop en sprenkel de jus erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Zuurkool Speklap