Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gebraden gehaktbal met jus op tafel.
- Week het wittebrood in een scheutje melk.
- Doe het gehakt en de smaakstoffen in een glazen schaal.
- Meng met een vork alle smaakstoffen en het uitgeknepen wittebrood door het gehakt. (niet te veel brood)
- Vorm met schone handen van het gehakt twee platte bollen. (iets platdrukken)
- Haal gehaktbollen licht door bloem en schud goed af.
- Verhit in een braadpan de margarine en braad de gehaktballen in de matig hete margarine bruin.
- Temper het vuur en braad de gehaktballen zonder deksel onder regelmatig bedruipen met braadvet, in ongeveer dertig minuten gaar. (Ze moeten gaar zijn en let erop dat de braadvet niet aanbrandt. Als braadvet te heet wordt kan het getemperd worden met enkele druppels water.)
- Houd op een schaal de gehaktballen warm en maak van het braadvet een jus.
- Geef de jus er apart bij.