Chinees rundvlees lekkernij als partysnack

Chinees rundvlees lekkernij als partysnack

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Chinees rundvlees lekkernij die perfect is als partysnack, borrelhap of zelfs als bijgerecht. Het zachtjes gestoofde rundvlees wordt heerlijk op smaak gebracht door heerlijke kruiden en specerijen. Serveer deze lekkernij warm als borrelhap met het kookvocht als dipsaus en garneer eventueel met een beetje sesamolie en koriander of peterselie.

120 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Shaohsing rijstwijn
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Chinees rundvlees lekkernij als partysnack op tafel.

  1. Breng water aan de kook en kook het vlees zachtjes gedurende 10 minuten.
  2. Giet het water af en dep het vlees droog.
  3. Verhit olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Bak gember, bosuitjes, kaneelstokje en steranijs tot de geuren vrijkomen (ongeveer 1/2 minuut).
  5. Haal de kruiden en specerijen uit de olie, maar bewaar deze.
  6. Bak het vlees aan alle kanten bruin en doe het vervolgens in een stoofpan.
  7. Doe de kruiden en specerijen terug in de olie en voeg water toe.
  8. Breng het geheel aan de kook en voeg het hete vocht bij het vlees.
  9. Stoof het vlees zachtjes tot het gaar en zacht is.
  10. Laat het vlees in het vocht afkoelen.
  11. Snijd het vlees tegendraads in plakjes en serveer warm als borrelhap met het kookvocht als dipsaus en garneer met een beetje sesamolie en koriander of peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees