- 2 el Shaohsing rijstwijn
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Chinees rundvlees lekkernij als partysnack op tafel.
- Breng water aan de kook en kook het vlees zachtjes gedurende 10 minuten.
- Giet het water af en dep het vlees droog.
- Verhit olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak gember, bosuitjes, kaneelstokje en steranijs tot de geuren vrijkomen (ongeveer 1/2 minuut).
- Haal de kruiden en specerijen uit de olie, maar bewaar deze.
- Bak het vlees aan alle kanten bruin en doe het vervolgens in een stoofpan.
- Doe de kruiden en specerijen terug in de olie en voeg water toe.
- Breng het geheel aan de kook en voeg het hete vocht bij het vlees.
- Stoof het vlees zachtjes tot het gaar en zacht is.
- Laat het vlees in het vocht afkoelen.
- Snijd het vlees tegendraads in plakjes en serveer warm als borrelhap met het kookvocht als dipsaus en garneer met een beetje sesamolie en koriander of peterselie.