Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke appelkruimeltaart is zo gemaakt. Een met kaneel en suiker gemengde appelblokjesschaal gevuld met kruimeldeeg gemaakt van zelfrijzend bakmeel, ei, rietsuiker en roomboter. Bak gedurende 60 minuten op 200 ° C voor een perfecte goudbruine korst.

25 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Appelkruimeltaart op tafel.

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met rietsuiker en kaneel. Zet de mengkom in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een springvorm met bakpapier en sluit de vorm.
  3. Maak het deeg. Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe het samen met het ei, rietsuiker en roomboter in een mengkom. Mix goed tot er een deeg ontstaat. Kneed het deeg vervolgens nog even goed met de hand.
  4. Verdeel circa tweederde van het deeg over de bodem van de springvorm en druk het plat tegen de bodem van de vorm.
  5. Haal de appelblokjes uit de koelkast en verdeel ze over de deegbodem.
  6. Verkruimel het resterende deeg en verdeel het over de appelblokjes.
  7. Bak de taart in de voorverwarmde oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. Verwijder dan de vorm en bestuif de kruimellaag met poedersuiker. Zorg ervoor dat de kruimels niet aanbranden tijdens het bakken en check zo nu en dan door het ovenraam te kijken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appelkruimteltaart