Chocoladeflantaart

Chocoladeflantaart

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke chocoladeflantaart is heerlijk als dessert en goed van te voren te maken. Een zacht romig chocolademengsel gebakken in de oven geeft een heerlijke smaak en is de perfecte afsluiter van elke maaltijd.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocoladeflantaart op tafel.

  1. Verhit de oven voor op 180 graden.
  2. Breng 3/4 van de melk, vermengd met de suiker en het cacaopoeder, aan de kook. Roer goed met een garde.
  3. Vermeng in een kom met een garde het ei, de maïzena en het restant van de melk. Zorg dat alle klontjes zijn opgelost.
  4. Schenk het ei/maïzena-mengsel al roerend met de garde bij de kokende melk. Laat op laag vuur al roerend zachtjes koken totdat het mengsel dik wordt.
  5. Schenk het mengsel in een ingevette ronde bakvorm, bestoven met bloem en bak de flan gedurende 30 minuten in de oven.
  6. Laat de flan afkoelen en zet in de koelkast.
  7. Snijd de flan in punten en serveer met bijvoorbeeld caramelsaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Flan