Espresso-karamel cake

Espresso-karamel cake

Smulweb imageSmulweb

Breng een nieuwe smaakervaring aan tafel met deze espresso-karamel cake. Als je het lust, kun je rum of amaretto toevoegen, voor de extra feestelijke smaak. Een feest voor de zintuigen!

60 min bereiden

dessert

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 12 g Jumbo espresso oploskoffie
  • 2 el Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Espresso-karamel cake op tafel.

  1. Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem of paneermeel.
  2. Roer met een mixer boter, suiker en zout zacht en romig.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
  4. Voeg zelfrijzend bakmeel toe en mix goed door.
  5. Verdeel het deeg in tweeën. Mix bij één deel het espressopoeder en de rum of amaretto erdoorheen.
  6. Doe het deeg afwisselend in de cakevorm. Verdeel tussen de lagen de karamel.
  7. Als je boven- en onderwarmte gebruikt, verwarm de oven dan voor op 180 graden. Als je hetelucht gebruikt, hoef je niet voor te verwarmen en gebruik je een temperatuur van 160 graden.
  8. Bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 60-80 minuten (afhankelijk van je oven).
  9. Doe na 60 minuten de satéprikker test om te controleren of de cake gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake