Sambal goreng telor

Sambal goreng telor

Smulweb imageSmulweb

Sambal goreng telor met ui, knoflook, gember, sambal oelek, tomatenpuree en santen. Lekker op smaak en lekker romig. De eieren passen uitstekend bij de saus.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Kokosblok
  • 250 ml Water
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sambal goreng telor op tafel.

  1. Wrijf de ui, knoflook, gember, sambal oelek, eventueel sambal trassi, goela djawa en olie tot een grove pasta in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine.
  2. Fruit deze pasta op een lage stand.
  3. Schep de tomatenpuree erdoor.
  4. Los de santen op in het water en voeg deze al roerend toe aan de kruiden.
  5. Leg de eieren en rode peper erin en verwarm 10 minuten tot de saus iets is ingekookt.
  6. Serveer de eieren in de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen