Ouwerwetse loempia

Ouwerwetse loempia

Smulweb imageSmulweb

Deze ouwerwetse loempia's zijn onweerstaanbaar lekker! Met kip en ham in een knapperige korst vol groenten, wok en kruid je de vulling.De loempia's zijn een ware favoriet.

120 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ouwerwetse loempia op tafel.

  1. Kook de kipfilet in een glaasje kippenbouillon en een half bouillonblokje samen in water, net genoeg zodat de kipfilet onder water staat, ongeveer 1 cm erboven, gedurende 15 minuten.
  2. Bak de losgeklopte eieren met wat olie in een pan tot de bovenkant droog is. Draai dan om en zet het vuur uit. Snijd het in grotere stukken en zet even apart.
  3. Zet het vuur onder de wok aan en doe er dan de 4 el olijfolie, 2 el ketjap, 1 el ketjap asin, 2 tl sambal en een beetje ve-tsin in. Laat dit goed heet worden.
  4. Doe de kip- en hamblokjes erbij en wok even mee. Voeg dan de knoflook, gember, peper en ui toe en wok glazig.
  5. Voeg vervolgens de geraspte wortel en de gesneden witte kool toe in gedeeltes en wok even door. Voeg als laatste de taugé toe en wok 2 minuten mee.
  6. Voeg de grotere stukken ei toe aan het mengsel en schep het door. Het hoeft niet in een vergiet te worden uitgelekt, alleen als het te nat is.
  7. Leg het afgekoelde mengsel op een rijstvel dat helemaal met ei is ingesmeerd. Schep 3 eetlepels of 2 lepels slabestek van de vulling op het rijstvel en vouw het dicht van rechts naar links, van beneden naar boven, van link naar rechts en van boven naar beneden. Plak de laatste rand aan de lengte van de buitenkant goed dicht. Herhaal dit nog twee keer met andere rijstvellen.
  8. Controleer of alle rijstvellen goed vastgeplakt zijn en smeer eventueel nog wat ei erop. Verpak ze apart in plastic zakjes en vries de rest in tot gebruik.
  9. Bak af in de friteuse zonder netje. Laat ze erin glijden met de naad naar beneden voor 2,5 minuutjes per kant. Smakelijk eten!
eet smakelijk