Romige bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep

Smulweb imageSmulweb

Romige bloemkoolsoep, een heerlijke en makkelijke soep om te maken! Gemaakt van bloemkool, ui, en slagroom. Breng de soep op smaak met zout en peper, pureer tot een gladde textuur en voeg extra kruiden toe indien nodig.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige bloemkoolsoep op tafel.

  1. Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui op matig hoog vuur gedurende 5 minuten, zonder ze te laten kleuren.
  2. Verwijder het groen en snijd de bloemkool verticaal in plakken van 1 cm dik. Snijd de stugge stronk weg.
  3. Leg de plakken bloemkool bij de ui in de pan en schenk er 1 liter water of kippenbouillon op. Voeg zout en peper toe. Breng het vocht aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is.
  4. Voeg de slagroom toe en kook de soep nog 5 minuten door.
  5. Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer en proef of er misschien extra zout of peper bij moet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep