Witloofpuree met gemalen kaas ( bruin gebakken kipfilet)

Witloofpuree met gemalen kaas ( bruin gebakken kipfilet)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Belgisch gerecht: witloofpuree met gemalen kaas en bruin gebakken kipfilet. Combineer gestoofd witloof met gekookte aardappelen, maak puree met kaas en kippenkruiden. De finishing touch: even onder de grill bruinen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Witloofpuree met gemalen kaas ( bruin gebakken kipfilet) op tafel.

  1. Schil de aardappelen en zet ze op in licht gezouten water. Laat koken tot ze gaar zijn en giet ze af.
  2. Haal de harde kern uit het witloof en snijd de groente in grove stukken. Verhit boter in een pan en stoof het witloof goudgeel. Voeg zout, peper, een stukje kippenbouillon en een klontje suiker toe. Laat nog 20 minuten verder garen met het deksel op de pan.
  3. Draai de gekookte aardappelen en het gare witloof samen door de roerzeef. Voeg een eierdooier toe aan de puree en kruid met peper en zout. Roer de helft van de gemalen kaas en de Parmezaanse kaas door de puree en breng op smaak met dragon en kippenkruiden.
  4. Doe de puree in een ovenschotel en bestrooi met de resterende gemalen kaas. Laat de schotel even onder de grill bruinen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Gevogelte