Venkel met ham en gorgonzola

Venkel met ham en gorgonzola

Smulweb imageSmulweb

Venkel met ham en gorgonzola, gratineer dit heerlijke gerecht in de oven met een romige gorgonzola, roomkaas en Parmezaanse kaas saus. Ideaal voor een gezellige avond. Garneer met venkelgroen.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Venkel met ham en gorgonzola op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd elke venkelknol in de lengte in vieren. Snijd het venkelgroen grof. Kook de venkelpartjes in kokend water met zout gedurende ± 12-15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  3. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal.
  4. Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper. Schenk de saus over de venkelpakketjes en zorg ervoor dat de saus de pakketjes bedekt.
  5. Strooi de Parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht gedurende ± 15-20 minuten in de oven. Garneer met het venkelgroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Kaas Venkel