Chinese tomatensoep met kip tauge en stukjes omelet

Chinese tomatensoep met kip tauge en stukjes omelet

Smulweb imageSmulweb

Een klassieke Chinese soep met een twist! De topping van stukjes omelet zorgt voor extra eiwit en de frisse tauge voor de nodige crunch. Voeg eventueel nog wat bruine suiker of sambal toe voor de gewenste smaak.

15 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chinese tomatensoep met kip tauge en stukjes omelet op tafel.

  1. Giet alleen de bouillon in de pan en snij daarna eerst de stukjes kip extra fijn.
  2. Voeg het pakje gezeefde tomaten toe met een beetje water om de soep op de gewenste dikte te brengen. Voeg vervolgens alles toe op de taugé na, die je nog wat fijner kunt snijden indien gewenst.
  3. Maak de omelet stukjes met 2 eieren, een scheutje melk, zout, peper en wat ketjap. Kloppen en bakken en in stukjes verdelen.
  4. Laat de soep langzaam aan de kook komen en laat zachtjes garen om de tomatensap te ontzuren. Breng daarna het vuur laag en voeg de omelet-reepjes en taugé toe.
  5. Proef de soep en voeg eventueel nog wat bruine suiker of sambal toe voor de gewenste smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Chinese tomatensoep