Kalfsstoofpot met drie soorten tomaten

Kalfsstoofpot met drie soorten tomaten

Smulweb imageSmulweb

Een ontzettend lekkere kalfsstoofpot met drie soorten tomaten. Kalfsvlees, tomatenpuree, uien, knoflook, salie, fond, witte wijn, kerstomaatjes, zongedroogde tomaten en verse basilicum zijn de smaakmakers. Serveer bij het gerecht wat aardappelpuree.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Kalfsvlees

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kalfsstoofpot met drie soorten tomaten op tafel.

  1. Snijd het kalfsvlees in blokjes van ca. 3x3 cm. Snipper de uien en de knoflook.
  2. Verhit de olie in een flinke stoofpan en laat de blokjes kalfsvlees in 2 of 3 porties omscheppend rondom kleuren.
  3. Schep het vlees uit de pan en bestrooi met wat zout en peper.
  4. Laat de ui, de knoflook en de salie omscheppend glazig fruiten. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en laat goed roerend kort meebakken.
  5. Voeg de wijn toe, breng roerend aan de kook en laat kort koken. Voeg de fond toe, breng weer aan de kook, roer goed om en schep het vlees met het uitgelopen vocht door de saus.
  6. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ca. 2 uur stoven.
  7. Halveer intussen de kerstomaatjes en snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in reepjes. Trek de basilicumblaadjes in reepjes (basilicum die met een mes wordt gesneden wordt zwart).
  8. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de beide soorten tomaten en de helft van de basilicum door het kalfsvlees.
  9. Breng het stoofpotje zo nodig verder op smaak met wat zout, peper en een snufje suiker.
  10. Bestrooi met de resterende basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente