Soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood

Soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke herfstsoep met kastanjes en eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen en rozemarijn geven de soep een heerlijk geurige smaak. Garneer met gebakken paddenstoelen en rozemarijnolie om de smaken compleet te maken.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood op tafel.

  1. Snijd de sjalotten en selderij heel fijn en smoor ongeveer 10 minuten op laag vuur in wat olie.
  2. Doe de fijngesneden knoflook erbij, en na een minuutje ook de paddenstoelen. Even flink omscheppen en meebakken.
  3. Snijd de kastanjes in stukken en voeg toe samen met de bouillon en 2 takjes rozemarijn. Laat het geheel een half uur op laag vuur sudderen.
  4. Hak in de tussentijd de blaadjes van 3 takjes rozemarijn heel fijn. Maak ze samen met wat (arbequina) olijfolie in de vijzel tot een sausachtige olie (niet té fijn).
  5. Bak de achtergehouden paddenstoelen in weinig olie tot ze gaar en een beetje bruin zijn geworden.
  6. Haal de takjes rozemarijn uit de soep en pureer de soep in een blender tot een fluweelzachte massa.
  7. Verhit de soep opnieuw en roer de rozemarijnolie erdoor, maar houd een lepel over. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met de gebakken paddenstoelen en de achtergehouden rozemarijnolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep