Samosa met rundvlees

Samosa met rundvlees

Smulweb imageSmulweb

Met deze samosa's met sappig en pittig rundvlees neem je je gasten mee op een culinaire reis naar India. Authentiek en heerlijk. Smullen maar!

120 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 g Chilipoeder
  • 6 Filodeeg plakken

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Samosa met rundvlees op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 250 C. Leg het vlees in de schaal en peper en zout erop. Bedek het vlees met de tomatenpuree. Laat het 15 minuten gaar worden.
  2. Snijd de ui en wortel in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui, knoflook en wortel in boter in de sudderpan. Voeg het vlees toe en voeg een flinke scheut port toe. Voeg water toe tot het vlees onderstaat. Laat het vlees minimaal 3 uur zachtjes sudderen.
  3. Snijd de krieltjes en champignons door de helft. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Bak de krieltjes in boter met chilipoeder, zout en peper. Voeg de champignons toe en bak verder. Voeg op het laatste moment de bosui toe.
  4. Verwarm de oven voor op 180 C. Haal het vlees uit de pan en laat het enigszins afkoelen. Pluk het vlees en bak het nog even aan. Voeg de ui en wortel toe en meng dit goed.
  5. Snijd het filodeeg in lange repen. Leg het vleesmengsel bovenin de hoek en vouw tot een driehoek. Besmeer de filodeeg met eigeel. Bak ± 10 minuten in de oven tot het gaar is. Draai halverwege even om.
  6. Kook de jus in tot een dikkere massa.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees