Rodekoolschotel vrij naar tinys recept

Rodekoolschotel vrij naar tinys recept

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke rodekoolschotel naar recept van Tiny. Gehakt, rode kool, appel en kaneel als overheerlijke smaakmakers. En daarop een laagje krokante havermout met kerrie en paprika, yum!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Rodekoolschotel vrij naar tinys recept op tafel.

  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
  2. Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
  3. Bak het gehakt rul in 1 eetlepel olie.
  4. Voeg zodra het gehakt bruin begint te worden de ui, knoflook, nasikruiden, ketjap en sambal toe. Laat het geheel nog 3 tot 5 minuten zachtjes doorbakken.
  5. Doe het gehakt in een ovenschaal zodat de bodem bedekt is. Bedek het gehakt met de bevroren blokjes rode kool.
  6. Bak de plakjes appel even in 10 gram van de roomboter. Ze moeten net een beetje bruine randjes hebben. Spreid de appeltjes uit over de rode kool (erbovenop, niet erdoor).
  7. Bestrooi het geheel met een royale laag kaneel.
  8. Maak ondertussen de aardappelen tot een luchtige puree met boter, melk (room), op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat.
  9. Bedek de lagen in de ovenschaal met de puree.
  10. Maak casinobrood fijn in de keukenmachine en meng met havervlokken, kerrie, paprika en zout naar smaak. Strooi hiervan een royale laag over de puree en druppel er olijfolie over.
  11. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de ovenschaal voor 1 uur op de onderste richel.
  12. Draai de temperatuur terug naar 190 graden en bak nog 45-60 minuten.
eet smakelijk