Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Rodekoolschotel vrij naar tinys recept op tafel.
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
- Bak het gehakt rul in 1 eetlepel olie.
- Voeg zodra het gehakt bruin begint te worden de ui, knoflook, nasikruiden, ketjap en sambal toe. Laat het geheel nog 3 tot 5 minuten zachtjes doorbakken.
- Doe het gehakt in een ovenschaal zodat de bodem bedekt is. Bedek het gehakt met de bevroren blokjes rode kool.
- Bak de plakjes appel even in 10 gram van de roomboter. Ze moeten net een beetje bruine randjes hebben. Spreid de appeltjes uit over de rode kool (erbovenop, niet erdoor).
- Bestrooi het geheel met een royale laag kaneel.
- Maak ondertussen de aardappelen tot een luchtige puree met boter, melk (room), op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat.
- Bedek de lagen in de ovenschaal met de puree.
- Maak casinobrood fijn in de keukenmachine en meng met havervlokken, kerrie, paprika en zout naar smaak. Strooi hiervan een royale laag over de puree en druppel er olijfolie over.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de ovenschaal voor 1 uur op de onderste richel.
- Draai de temperatuur terug naar 190 graden en bak nog 45-60 minuten.