Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Inmaken paprikas op tafel.
- Maak de paprika schoon door de kapjes te verwijderen en de zaadlijsten (witte gedeelten) eruit te halen.
- Snijd de paprika in reepjes van 0,5 mm dik (lengte). Doe dit in een mengkom en bestrooi het met 100 gram zout.
- Snijd de uien in grove stukken (halve ringen) en voeg eventueel de hele ongesneden knoflook toe. Meng alles zorgvuldig, dek het af en laat het 24 uur (buiten de koelkast) intrekken.
- Breng de azijn met de suiker, laurier en peperkorrels aan de kook en laat dit 10 minuten trekken.
- Verdeel het mengsel van gezouten paprika (en andere groenten) over de potten.
- Giet het wijn(azijn) kruidenmengsel (95 graden) in de potten over de rauwe groenten.
- Sluit de potten en draai ze op de kop. Plaats ze na 24 uur pas rechtop.
- Zet de potten op een droge plaats om 3 weken (!) te laten rusten. Daarna kunnen ze worden geopend en geproefd.