Heerlijke broccoli kiptaart met mozzarella

Heerlijke broccoli kiptaart met mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke broccoli kiptaart met mozzarella uit de oven. Meng broccoli, kip, paprika en champignons tot een groentemengsel in een bladerdeeg bedekte ovenschaal. Bedek dit met slagroom en mozzarella. Bakken totdat de bovenkant goudbruin is.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijke broccoli kiptaart met mozzarella op tafel.

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook dit 10 minuten voor met wat zout.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Snij de ui in stukjes (niet te klein). Snij daarna de champignons in vieren, de paprika in dunne reepjes (julienne) en de knoflook in kleine stukjes. Snij de kipfilet in blokjes. Bestrooi dit met zout, peper, kerrie en paprikapoeder naar smaak. Meng dit even door elkaar.
  4. Beboter de ovenschaal en strooi een beetje paneermeel op de bodem. Bedek dit met het bladerdeeg.
  5. Bak in een koekenpan even de ui, paprika, knoflook en champignons even aan. Haal dit na 5 minuten uit de koekenpan en bak nu met een beetje boter de kip even aan. Giet ondertussen de broccoli af. Voeg na 3 minuten het uimengsel even terug bij de kip, schep dit nog even om en voeg de broccoliroosjes er ook aan toe.
  6. Meng ondertussen de slagroom en de eieren en snij de mozzarella in plakjes. Giet het overtollige vocht van het groente-kipmengsel af en doe dit in de ovenschaal. Doe daar overheen de slagroom en bedek met de plakjes mozzarella.
  7. Plaats de ovenschaal in de oven en bak gedurende 35 minuten tot het gerecht gaar is en de bovenkant goudbruin is. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Broccoli