Tajine van kwartels met aardappel olijven en ingelegde cit

Tajine van kwartels met aardappel olijven en ingelegde cit

Smulweb imageSmulweb

Laat je verleiden door de smaken van de Marokkaanse keuken met deze heerlijke tajine van kwartels, aardappel, olijven en ingelegde citroen. Geserveerd met een lekkere salade en Marokkaans/Turks brood wordt het een echte maaltijd om van te genieten.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Kwarteleitje

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine van kwartels met aardappel olijven en ingelegde cit op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een tajine of kookpan en voeg de schoongemaakte kwartels, gehakte ui, tomatenstukjes, gehakte knoflook, fijngehakte kruiden en het verkruimelde kippenbouillonblokje toe.
  2. Breng aan de kook, zet het gas laag en laat 20-30 minuten stoven met het deksel op de tajine of kookpan.
  3. Voeg als de kwartels bijna gaar zijn de aardappelpartjes, olijven en ingelegde citroen toe.
  4. Zet opnieuw het deksel op de tajine of kookpan en laat stoven tot alles gaar is.
  5. Voeg als er weinig saus is overgebleven wat water toe, maar zorg dat er een lekkere dikke saus overblijft.
  6. Dien op in de tajine of schep het gerecht op een mooie schaal en serveer met een lekkere salade en Marokkaans/Turks brood.
  7. Je kunt dit gerecht ook maken met bijvoorbeeld kipdrumsticks of kippendijen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte