Smoked ribs

Smoked ribs

Smulweb imageSmulweb

Deze gerookte spareribs uit de BBQ/smoker zijn zo langzaam gegaard dat het vlees haast van de botten valt. Bestrijk de ribs met een rub, laat het minstens 12 uur marineren en kook het vervolgens op 125C/130C gedurende 1,5 uur. Maak het af met appelsap. Smaakvol en sappig.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4500 g Spareribs
  • 500 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Smoked ribs op tafel.

  1. Ontvlies de ribben. Was de ribben en droog ze goed af. Wrijf de ribben aan beide zijden goed in met de rub. Stop ze in een plastic zak en leg het in de koelkast 12 uur van tevoren.
  2. Stook de smoker op tot ongeveer 125C/130C. Leg de ribben op de smoker en spray ze evt in met een beetje olie (indien je geen watersmoker hebt). Begin met een beetje rookhout eiken met pecan/hickory (of een keuze naar eigen smaak). Voeg ieder 45 minuten beetje rookhout toe. Na ongeveer 1 1/2 uur controleren of het vlees al gaar begint te worden.
  3. Gebruik de prik test om te controleren of het vlees gaar is. Gebruik hiervoor een tandenstoker en prik dit in het dikste stuk vlees, als hij er makkelijk in gaat dan kunnen ze ervan af, zoniet dan iets langer laten garen.
  4. Als de ribben van de smoker afkomen, laat ze dan een minuut of 10 rusten in aluminium folie. Na 10 minuten kan de folie voorzichtig worden geopend en giet er dan ongeveer een eetlepel of 6 aan appelsap bij.
  5. Leg de pakketten terug op de smoker en laat ze nog een uur garen. Na 45 minuten/uur controleren of het vlees is teruggetrokken en de bovenkant van de botjes zichtbaar wordt.
  6. Als het vlees gaar is, kan het van de smoker. Laat het vlees een minuut of 5 tot 10 rusten zodat alle sappen terug kunnen vloeien.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Appel