Tajine van kalkoenvlees met clementientjes

Tajine van kalkoenvlees met clementientjes

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke tajine van kalkoenvlees met clementientjes waan je jezelf in Marrakesh. Heerlijk zachte stukjes kalkoenvlees in een rijke specerijensaus met een zoete twist. Serveer met Marokkaans brood en salades.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 ml Water
  • 6 clementines

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Tajine van kalkoenvlees met clementientjes op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een tajine (of een kookpan).
  2. Braad daarin de in stukken gesneden kalkoenschnitzel samen met de fijngehakte sjalotjes enkele minuten aan. Goed omscheppen.
  3. Bestrooi met de specerijen en vermeng alles goed.
  4. Voeg er dan het citroensap, zout en peper naar smaak toe en laat dat alles een paar minuten sudderen met het deksel op de tajine/kookpan.
  5. Giet er dan een glas water bij, breng weer aan de kook, zet het deksel op de tajine/kookpan en laat op zacht vuur koken totdat het kalkoenvlees zacht en gaar is.
  6. Verwijder alle witte stukjes en draadjes van de clementines (ze moeten wel heel blijven).
  7. Verhit de boter in een koekenpan en braad daarin in enkele minuten de clementines rondom goudbruin.
  8. Voeg, wanneer het kalkoenvlees zacht en gaar is, de gebraden clementines en de honing toe en laat nog 15 minuten met het deksel op de tajine/kookpan zachtjes doorsudderen.
  9. Bestrooi het gerecht als het klaar is met de fijngehakte verse koriander en de geroosterde sesamzaadjes.
  10. Dien goed heet op met daarbij Marokkaans brood en salades.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje