- 75 ml Water
- 6 clementines
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Tajine van kalkoenvlees met clementientjes op tafel.
- Verhit de olijfolie in een tajine (of een kookpan).
- Braad daarin de in stukken gesneden kalkoenschnitzel samen met de fijngehakte sjalotjes enkele minuten aan. Goed omscheppen.
- Bestrooi met de specerijen en vermeng alles goed.
- Voeg er dan het citroensap, zout en peper naar smaak toe en laat dat alles een paar minuten sudderen met het deksel op de tajine/kookpan.
- Giet er dan een glas water bij, breng weer aan de kook, zet het deksel op de tajine/kookpan en laat op zacht vuur koken totdat het kalkoenvlees zacht en gaar is.
- Verwijder alle witte stukjes en draadjes van de clementines (ze moeten wel heel blijven).
- Verhit de boter in een koekenpan en braad daarin in enkele minuten de clementines rondom goudbruin.
- Voeg, wanneer het kalkoenvlees zacht en gaar is, de gebraden clementines en de honing toe en laat nog 15 minuten met het deksel op de tajine/kookpan zachtjes doorsudderen.
- Bestrooi het gerecht als het klaar is met de fijngehakte verse koriander en de geroosterde sesamzaadjes.
- Dien goed heet op met daarbij Marokkaans brood en salades.