Honingcake met appel

Honingcake met appel

Smulweb imageSmulweb

Deze honingcake met appel is een heerlijk dessert! Luchtig en zacht van smaak, gebakken met echte melkerijboter en honing. De appelstukjes geven een zoete, fruitige toets. Perfect om te serveren bij de thee of koffie.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Honingcake met appel op tafel.

  1. Haal de boter vooraf uit de koelkast en laat deze zacht worden. Gebruik echte melkerijboter voor het beste resultaat.
  2. Weeg de ingrediënten zorgvuldig af. Snijd de boter in stukken en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de suiker en de honing toe.
  3. Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes bij de andere ingrediënten in de mengkom. Klik het "K" hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine. Meng alles op lage snelheid.
  4. Voeg na een minuut de eieren één voor één toe terwijl de machine rustig draait. Let op dat er geen stukjes eierschaal in het beslag belanden!
  5. Zeef de bloem in een aparte schaal en schud deze bij het beslag. Voeg tussendoor het bakpoeder, een snuifje zout en een snuifje kaneelpoeder toe (een hoeveelheid kaneel naar persoonlijke smaak). Laat de machine 2 minuten draaien op hogere snelheid, tot je een egaal beslag krijgt.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruik een extra klontje boter om de binnenzijde van het bakblik in te vetten. Dit kan je net zo goed doen met gesmolten boter. Strooi daarna een beetje bloem in het blik en schud totdat er aan de hele binnenkant een dun laagje kleeft. Giet de overtollige bloem uit het blik.
  7. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees van elke appel eerst in kwarten en snij deze daarna telkens in zo`n 12 gelijke stukjes. Meng de appelstukjes door het beslag en spatel het aansluitend in de cakevorm.
  8. Bak de cake goudbruin in een oven van 180°C gedurende een uur. Let op: de correcte baktijd is afhankelijk van het type oven dat je gebruikt. Controleer de gaartijd door met een satéstok middenin de cake te prikken. Zodra er geen restjes deeg aan het stokje kleven is de cake gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel