Originele vitello tonnato

Originele vitello tonnato

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je de originele vitello tonnato. Het vlees wordt gekookt in een pan met verse kruiden en uien. Daarna wordt het vlees in dunne plakjes gesneden en wordt er een heerlijke mayonaise gemaakt met verse ansjovisfilets en tonijn, die je over het vlees smeert. Buon appetito!

120 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Originele vitello tonnato op tafel.

  1. Doe de gepelde uien, de geschraapte worteltjes, de bleekselderij, de aardappelen met schil en de kruiden en specerijen in een pan met 2 liter water en een glas witte wijn. Breng aan de kook en zet daarna het vuur op z'n laagst. Leg het vlees in de pan en laat 20-25 minuten zachtjes koken zonder over te koken. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het daarna in dunne plakjes die je naast elkaar in een schaal legt.
  2. Doe de eierdooiers, het citroensap en een snufje zout in een maatbeker. Meng alles goed door elkaar. Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de zonnebloemolie toe terwijl je de mixer op de laagste stand zet. Met een garde kloppen kan natuurlijk ook. Als het mengsel dikker begint te worden, voeg de rest van de olie in een straaltje toe en blijf doorgaan tot de mayonaise dik genoeg is. Voeg een paar eetlepels koud water toe om de saus te stabiliseren en meng goed door elkaar.
  3. Prak de tonijn en de ansjovisfilet in kleine stukjes met een vork en voeg ze, samen met een deel van de kappertjes, fijngesneden (bewaar de rest als garnering) aan de mayonaise toe. Smeer de saus op het vlees. Als de saus te dik is, kun je die eventueel aanlengen met een beetje koud water.
eet smakelijk