- 250 g Spinazie uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige mini taartjes met spinazie spek en gepofte knoflook op tafel.
- Snij de bovenkant van een bol knoflook af zodat de puntjes van de knoflooktenen zichtbaar worden. Leg de bol op een stuk aluminiumfolie, smeer er een lepel olijfolie op, verpak het in folie en pof het 30 minuten in de oven op 200 graden. Laat het afkoelen en druk de knoflooktenen uit de bol en prak ze fijn.
- Vet een muffin bakvorm met minimaal 10 gaten goed in, ook de bovenkant.
- Leg op iedere plak bladerdeeg een ronde plak ontbijtspek. Plooi de punten van het bladerdeeg zodat je ze makkelijk in de gaten van de muffin vorm kunt duwen. Duw er een deelblokje (nog bevroren) spinazie in.
- Klop de eieren, room, mosterd, fijngeprakte teentjes gepofte knoflook, zout, nootmuskaat en peper samen goed los en verdeel over de 10 bladerdeeg bakjes.
- Strooi een eetlepel geraspte oude kaas op het ei/room-mengsel en vouw de punten voorzichtig een beetje naar binnen (zodat ze niet aan elkaar vastbakken).
- Bak de bakjes 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.