- 0.4 el Sesamolie
- 0.6 el Aardappelzetmeel
- 30 g Mirin / Rijstwijn
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Black pepper beef op tafel.
- Stamp de peperkorrels grof in een vijzel.
- Doe de biefstukblokjes in een kom met ¾ van de peperkorrels en de overige ingrediënten voor de marinade. Schep het geheel goed om en laat het vlees tenminste een kwartiertje marineren.
- Verhit 1 ½ el olie in een wok op hoog vuur en schroei/roerbak de biefstukblokjes snel dicht. Laat zoveel mogelijk marinade in de kom zitten voor later. Voeg ui, knoflook en paprika toe (en eventueel de paddenstoelen/bosui) en roerbak deze even mee.
- Giet een scheutje heet water bij het restant van de marinade en wals de kom even rond zodat water en marinade vermengen. Giet dit uit in de wok en roerbak het geheel nog even tot ui en paprika beetgaar zijn.
- Verdeel het gerecht over 4 borden en bestrooi met de resterende peper.