- 250 ml Water
- 100 ml Worcestersaus
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus op tafel.
- Braad de kipafval goed aan in de braadpan met olie tot het bruin is. Gebruik geen anti-aanbaklaag.
- Voeg fijngehakte ui, knoflook en gedroogde rode pepers toe en bak ze 2 minuten mee tot ze gekleurd zijn.
- Smelt boter in het mengsel en voeg bloem toe om een roux te maken.
- Bak de roux tot deze zanderig is en voeg koude kippenbouillon toe.
- Roer stevig met een garde tot de roux is opgelost in de bouillon en alle aanbaksels zijn opgenomen in de saus.
- Voeg rode wijn, tomaten en andere smaakmakers toe en meng goed.
- Laat het geheel zachtjes sudderen met de deksel op de pan gedurende 25 minuten, totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Controleer of de jus de juiste dikte heeft door er met jouw vinger overheen te strijken en een streep te trekken. Als de saus blijft plakken, is deze gereed.
- Zeef de jus en serveer in een juskom bij het vlees. Of verdeel de helft over het vlees en de andere helft in een sauskom.