Tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen

Tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen. De visballetjes, gemaakt met koriander en knoflook, in combinatie met saffraan en tomaten geven dit gerecht zijn karakteristieke smaak. Geniet met Marokkaans brood als bijgerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen op tafel.

  1. Maal de vis fijn in een keukenmachine. Houd apart.
  2. Hak de ingelegde citroen zonder de pulp fijn samen met de verse koriander en de teen knoflook. Voeg dat aan de gemalen vismassa toe en breng op smaak met zout en peper naar smaak. Draai er kleine balletjes van.
  3. Verhit in een tajine (of een kook-/braadpan) een scheut olijfolie. Voeg daar de tomatenpuree aan toe en de in stukjes gesneden tomaat. Fruit alles even aan en voeg een half pakje saffraanpoeder toe. Breng op smaak met peper en zout naar smaak. Doe er het laurierblaadje bij en de halve paprika in smalle reepjes gesneden.
  4. Bedek het geheel met het glas water en breng aan de kook. Laat de massa een paar minuten pruttelen op laag vuur. Voeg de visballetjes toe.
  5. Doe het deksel op de tajine/kook-/braadpan en laat 15/20 minuten stoven op laag vuur.
  6. Dien op in de tajine of schep op een mooie schaal. Versier naar smaak met een takje tijm en/of citroen. Geef er lekker Marokkaans brood bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Fruit Paprika Citroen